Dar vienas vynas iš Langedoko-Rusijono
Paskelbė: Algirdas | February 9th, 2010
„Eugesta“ importuoja jį tik kelis mėnesius, tad daugeliui dar nematytas, todėl restorane „La Boheme“ pristatė prekybininkams. Atrodo, rinkoje to regiono vyno yra pakankamai, tad kuom „Eugesta“ tikisi patraukti?
Gamintojas yra „Gerard Bertrand“, viena iš tų kompanijų, kurios regione susikūrė XX a. pabaigoje, neturi istorinių šaknų, bet ir konservatyvumo, užtat turi šiuolaikinį mąstymą ir dinamiką. Savininkas Gerard Bertrand teisingai suprato, ko šiandien nori vartotojai, ir daro ryškų, bet gerai suderintą ir elegantišką vyną, kuriame gerai išreikštos Langedoko krašto savybės. Sėkmingai dirbdama, kompanija nuolat plečia vynuogynų plotą. Šiuo metu turi 360 hektarų ir penkias vynines. Be to, dirba su dešimčia vyno kooperatyvų ir keturiasdešimčia vynuogių augintojų. Per metus pagamina 10 milijonų butelių. Vyno brandinimui skirta 5 000 prancūziško ąžuolo statinių. Įvairiuose konkursuose kompanijos vynai nuolat pelno apdovanojimus. Eksportuoja į 50 šalių.
„Gerard Bernard“ ragavimas
„Eugestos“ vadybininkas Stasas Smolskij ir kompanijos „Gerard Bertrand“ atstovė Laura Garrigue pristatė keletą vynų. Pirmiausia porą iš tų, kurie yra mūsų rinkoje, paskui ir tokius, kurių dar nėra.
Ragavome Viognier Reserve Speciale ir Syrah Reserve Speciale. Abu matę ąžuolinę statinę, bet lengvai. Po to Corbieres AOC , trijų veislių Grenache, Syrah ir Mourvedre kupažą, tada Tautavel iš vieno vynuogyno. Šiame kupaže yra Carignan veislės labai senų vynmedžių – virš 80 metų – uogų.
Ragavimą užbaigėme geriausiu vynu L‘Hospitalitas. Tai išties Langedoko žvaigždė. Su restorano „San Marco“ savininku Adolfu Žadeikiu nutarėme, kad jis nepanašus nei į Bordo, nei Burgundijos vynus, bet panašaus stiliaus, kaip gerieji Ronos slėnio vynai. Visiems „Gerard Bertrand“ būdinga tai, kad lengvai geriami ir įdomūs, su ryškiais uogų ir prieskonių tonais. Jie sausi, bet labai gerai suderinti, tad mažiau jaučiasi rūgštumas. Nesunkūs, bet tvirti, iš tikrųjų elegantiški.